• Open ochtend woensdag 3 oktober 8.15 tot 11.00 uur. Welkom!
  • elke maand een nieuwe onderwijsvideo

Open ochtend woensdag 3 oktober 8.15 tot 11.00 uur. Welkom!

elke maand een nieuwe onderwijsvideo

Stim van Jim: ouder aan het woord

Stim van Jim: ouder aan het woord

Een ouder aan het woord                          
Het is nog steeds wel eens een beetje wennen. Sinds begin september gaat onze oudste zoon Alco naar school. Een hele nieuwe fase in zijn leven, en ook in ons gezin. Want nu moeten we iedere ochtend vroeg op, en is het vaak best wel even haasten om op tijd te komen. Stress! Maar dan staat meester Clemens daar, houdt de deur voor ons open en wenst ons allervriendelijkst een goede morgen. De kalmte is terug.
Terwijl ik Alco met zijn jas en tas help, loopt zijn jongere broertje alvast het lokaal in. Hij bekijkt de herfsttafel, de puzzels, of gaat middenin de kring staan, tussen de andere ouders en kinderen. Voor hem zo vanzelfsprekend als wat, hij hoort er gewoon bij. Samen met Alco zoek ik zijn stoeltje op. “Daar is Alco ook al” zegt juf Anna. Net als juf Anneke heeft zij oog voor ieder kind dat binnenkomt. En ondertussen luistert ze naar de verhalen van andere kinderen en troost ze een kindje dat verdriet heeft. Alco mag in de kring zijn knuffelgeitje nog wel even bij zich houden, geen probleem.
Dat is het gevoel van de Radboudschool. Het gevoel dat je welkom bent, gezien wordt en mag zijn wie je bent. Diepe bewondering voor het team dat ons dat gevoel iedere schooldag weet te geven. Want hoeveel haast we soms ook hebben, daardoor gaan we wel iedere ochtend met heel veel plezier naar school!
Arjanne Nijp, moeder van Alco Niemarkt

<< terug naar overzicht
Sint Radboud     Dekamastrjitte 2-B, 9011 WE Jirnsum     t 0566 - 60 12 42     directie@radboudjirnsum.nl